”Det” saknas, eller kommer FK och hälsar på?

Första arbetsdagen efter jullov. Jag blev förvånad när jag upptäckte mailet från FK. Jag bad visserligen handläggaren skicka mig besluten per mail, men det kändes så oerhört förvirrat när jag uppgav min e-postadress. När jag sa ”snabel-a” skrev hon ”punkt” och vice versa. Jag fick repetera flera gånger. Trodde aldrig jag skulle få något mail till den konstiga mailadress som hon tycktes konstruera. Men hon fixade det!

När jag läste igenom mailet, blev jag rädd. Läs själv noga igenom följande rader, varav den sista är själva skrämselraden.

”Översänder härmed fattade beslut;
Ett beslut avser beviljande av adapter till Pronto 18 samt ett beslut avser återkallad ansökan gällande installation av specialprogram i samband med stor uppdatering av dator.
Jag sänder även beslutet per brev till dig och kommer om några dagar till dig.”

Hjälp! Hon tänker komma! Vad vill hon? Ska hon återta mina arbetstekniska hjälpmedel nu? Eller vill hon bara ta en fika?

Snälla FK, du behöver inte alls göra dig besväret att komma till mig. Det är ju jättelångt att åka, ligger inte det där specialkontoret för arbetstekniska hjälpmedel i Småland? För mig är det helt okej att vi har kontakt per mail och telefon, eller helst mail faktiskt, det passar mig nog allra bäst när jag tänker efter, när jag tänker på vårt senaste telefonsamtal alltså. Jag vill inte alls verka asocial och avvisande, men jag har tyvärr inte tid att ses. Fortfarande mycket på jobbet. Men jag kan höra av mig om jag har mina vägar förbi Småland någon gång.

Jag älskar felsägningar och felskrivningar. När det saknas ett ord och innebörden blir en helt annan, då skrattar jag! Det saknas ett litet ord i hennes mail. ”Det” saknas.

Bra i alla fall att hon försöker berätta för mig att beslutet kommer om några dagar, för det skulle jag aldrig ha kunnat räkna ut själv efter att hon just sagt att hon kommer att sända det. Och sedan är faktiskt inte en adapter samma sak som en batteriladdare, så det är ju tur att jag får sköta kommunikationen med hjälpmedelsföretaget själv, för annars skulle jag kanske få saker som jag inte vill ha.

Stackars FK. Hur klarar hon sig i den här världen egentligen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: