Det har hakat upp sig

Ditt lösenord går ut om 14 dagar, vill du ändra det nu? Ja knapp, nej knapp.
NEJ! Varför skulle jag vilja ändra mitt lösenord 14 dagar innan det går ut? Varför måste det här programmet i min jobbdator uppmärksamma mig på att lösenordet kommer att gå ut om två veckor? För att ge mig god framförhållning? Ge mig chans att tänka ut ett jättebra nytt lösenord?

Startar ett annat program på datorn. Ditt lösenord går ut om 13 dagar, vill du ändra det nu? Ja knapp, nej knapp.
Jaha, här är det bara 13 dagar kvar. Ja då kan man ju verkligen förstå att det börjar bli bråttom att förvarna. Startar ytterligare ett program, som också gärna vill berätta för mig om den här viktiga händelsen att mitt lösenord kommer att gå ut om… 14 dagar. Snacka om att lägga sin energi på oväsentligheter. Om man nu kan tala om energi i detta fall, för det är antagligen inte så ansträngande för min dator att ge ifrån sig den här påminnelsen. Men den som programmerade in den här vansinnigt irriterande påminnelsefunktionen, kanske i alla fall la ned en del energi?

Tre gånger bankar jag surt till på nej-knappen den här dagen. Eller snarare först på tabulator-tangenten och sedan på enter. Fan vad du tjatar, säger jag grinigt, fast utan att säga det så att det hörs.

Nedräkningen fortsätter. Nästa dag är det 13 respektive 12 dagar kvar. Dagen efter det är det 12 respektive 11 dagar kvar. Sedan är det långhelg och på måndagen är det 8 respektive 7 dagar kvar. Jag slår allt hårdare på nej-knappen. Jag bygger upp min irritation, redan innan jag ens har startat datorn känner jag mig stridslysten.

Men kan någon vänlig själ upplysa mig! Varför ska jag byta lösenordet innan det går ut? Varför ska jag påminnas varje dag i två veckor om att det kommer att gå ut? Som om något skulle kunna hända om jag inte ändrar lösenordet i god tid. Men så är det ju inte. Ingenting händer. Om jag bara struntar i påminnelserna och väntar tills tiden är inne, eller snarare ute, så händer ingenting. Jag får meddelandet: ditt lösenord har gått ut, ändra knapp, avbryt knapp. Och då ändrar jag lösenordet.

Så vad var meningen med dagliga påminnelser i två veckor? Förklara! Varför? Jag förstår det inte! Det gör mig galen!
På tal om att lägga sin energi på oväsentligheter och på tal om att haka upp sig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: