Skriket

Jag vaknade av ett skrik. Det lät inte riktigt som ett mänskligt skrik. Innan det drömde jag en lugn och ganska ospännande dröm om att jag gick i en klädaffär tillsammans med en kollega. Hon sa att hon hade rabattcheckar på ett klädmärke som hette ”Valls”. Jag sa att jag aldrig hade hört talas om det märket, bad henne beskriva. Hon sa att de hade många snygga blusar, och jag hann tänka: nej, blusar är inget för mig.

Sedan kom skriket. Jag vaknade med ett ryck. Skriket slutade abrupt, men jag hörde ett annat ljud också, som när någon går förbi de tomma klädhängarna i hallen och råkar stöta till dem. Jag var helt säker på att någon var inne i min lägenhet. Men hunden sa ingenting, jag hörde henne bara röra sig lite. Då kan skriket inte ha varit inne i min lägenhet, det måste ha varit inne i min dröm. Men jag drömde ju en dröm om klädaffären, var skriket i så fall en annan dröm som kom efter klädaffären?

Jag kunde inte komma till ro. Ville gå runt i min lägenhet, tända alla lampor, försäkra mig om att ingen fanns där. Men jag vågade inte. Jag ropade på hunden som låg och sov i vardagsrummet, där hon verkar föredra att sova. Hon kom snabbt till min undsättning, men när hon såg att inget verkade vara på gång, började hon bara på morgonvis gnussa in sitt stora huvud i mina händer. Kelstund. Men när jag slutade klappa, vände hon på klacken och tänkte gå tillbaka till vardagsrummet. Nej, stanna här hos mig, du får sova här inne nu, sa jag. Hon accepterade, la sig i sin säng.

Jag hade inte sovit mer än kanske fyra timmar, men jag kunde inte somna om. Skriket fortsatte att spelas upp inne i mitt huvud. Det försvann inte förrän jag kom till jobbet och började fylla upp mitt huvud med viktiga arbetsuppgifter. Är detta vad politiker och alla andra menar när de säger att arbete är bra för hälsan, får människor att må bättre? I så fall håller jag med, men bara idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: