Orginellt?

Jag hämtar en patient i väntrummet. Det är en ny patient, så när jag har hälsat i hand, drar jag snabbt allt det där om: ser inte har en hund på rummet är du rädd är du allergisk är det okej för dig att vi går till hundrummet?
Patienten är försiktigt positiv.

Här ska vi gå in, säger jag med trevlig och övertygande röst, varpå jag öppnar fel dörr som leder in till ett mörkt förråd, där allt möjligt från diskmedel till personalens kvarglömda matlådor förvaras. Oj då, nej här ska vi absolut inte gå in, säger jag med ett tillbakahållet, opassande gapskratt bubblande upp ur mitt innandöme. Men här ska vi in, säger jag förtroendeingivande och öppnar rätt dörr. Därefter går allt enligt planen.

Men, när patienten har gått, upptäcker jag några små bristfälligheter. Mitt passerkort, det kort som all personal ska ha väl synligt utanpå sina kläder, har ramlat ur sin korthållare och är borta. Det betyder att jag har haft en tom, stor och ful korthållare i plast hängande i ett band framtill på mig själv. Kortet ska försäkra patienten om att man är den man säger att man är, med ens namn, befattning och ett foto.
Och när jag av en händelse känner runt lite på mitt bord vid fönstret, inser jag att där står en blomma som har akuta behov av vatten. Att blomman står är förresten en missvisande beskrivning, för den har fallit ned över bordet och jag påträffar den halvliggande, mitt uppe i en nära dödenupplevelse.

Föreställ dig att du möts i väntrummet av en personal som pratar om hundar på rummet, som guidar in dig i ett mörkt förråd, som har en tom passerkorthållare dinglande från ett band runt halsen och som har en blomma som ligger för döden framför fönstret på sin expedition.
Vad skulle du ha tänkt?

En kommentar

  1. Birgitta Dyve · · Svara

    Jag hade nog kommit på mig själv om att jag för en stund glömt mina egna problem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: